Spel


NES Spel

Nintendo 8 bit Spel

NES - Kassetter, är spel på microchip. Hela spelet lagras permanent på spelkassetten, och behöver alltså inte laddas från hårddisk eller skiva. Detta gör att Nintendo 8 bit spel startar omedelbart när du satt i kassetten i konsolen.

Många av spelen såldes i stora upplagor och är än idag lätta att få tag i på begagnatmarknaden. En del spel såldes i mindre upplagor, t ex de spel som släpptes efter Super Nintendo lanserats. Dessa kan vara mer sällsynta och betinga tusentals kronor på begagnatmarknaden. En annan faktor som påverkar priset i samlarled är om spelet är "CIB". CIB står för Cartridge, Instructions, Box, Dvs spelet är komplett med instruktionsbok och förpackning. I Sverige (Skandinavien) finns det samlare som värderar SCN märkta spel högre än övriga. Det är i majoriteten av fall samma spel som släpptes i övriga europa, men de är märkta med SCN och således avsedda för den skandinaviska marknaden och importerade av Bergsala.

Några klassiska Nintendo 8 bit spel

En högst inofficiell lista på några bra Nintendo 8 bit spel som varje samlare eller entusiast borde ha hemma

Super Mario Bros

Ingen spellista skulle vara komplett utan spelet som på egen hand återvitaliserade spelbranschen och grundmurade Nintendo som en obestridd ledare av spelindustrin. Super Mario Bros var massivt underhållande, och urtypen av ett spel som är "lätt att lära men svårt att bemästra." Spelaren tar sig an rollen som Mario, och följer rörmokaren på hans resa genom svampriket och under hans uppdrag för att rädda prinsessan Persika från den galna Bowser. Det är fyllt med svamp-powerups, guldmynt och goombas, och är en pionjär inom sid-scrollare, och som vi sett har satt ribban för ändlösa spel som följt efter.

Zelda

Zelda, the legend of, är berättelsen om Link och dennes äventyr att hitta Tri-force och princessan. Var på sin tid ett av de absolut största action RPG, och minns än idag av miljontals fans runt om i världen med glädje och nostalgi.

Ice Climber

Ice Climber

Duck Tales

Duck Tales De som drömt om ett Mega man spel med ankor i, fick sina önskningar uppfyllda med DuckTales, ett capcom spel från 1989 baserat på den tecknade serien med samma namn (Disneydags). Utvecklat ur Mega man, följer man Scrooge Mcduck i sin aldrig tynande jakt på skatter runt världen. Det icke-linjära spelet, thighta kontroller och färgstarka animationer gjorde detta plattformsspel till något som är riktigt riktigt kul. Även om spelet är lite speciellt är det en av de finaste upplevelser man kan ha på NES, att få använda Scrooges hopp-pinne!

Mike Tyson’s Punch-Out!!

Mike Tyson var, innan han bet av Evander Holyfields öra, den obestridde tungviktsmästaren och en av de hårdaste män på jorden. Det är denna Mike Tyson som lånade ut sitt namn till Nintendo 8 bits versionen av Punch-Out!! arkad-spelet. Det följer en fiktiv boxare som hetter Little Mac, när han jobbar sig uppåt genom professionell boxning, en vänster och en höger- jabb i taget. I slutet får man möta Mike Tyson själv, men i senare versioner är slutbossen utbytt mot "Mr. Dream" på grund av juridiska skiljaktigheter och rättigheter.

Nintendo Merchandise

Köp Nintendo T-shirts, muggar, nyckelringar, mössor, plånböcker, kepsar, väskor, i vår välfyllda webshop!

Bara orginal licensierade Nintendo produkter!

www.wondergames.se

Metroid

Inget sa "androgyn" 1987 som den ikoniska röd-orangea rymddräkten Samus Aran bär. Som den första titeln i Metroid-serien, det självbetitlade Metroid lanserade en kritikerrosad saga, där prisjägaren infiltrerar basen på planetetn Zebes i ett försök att komma över den parasitiska Metroid-organismen från ett gäng rymdpirater. Spelet introducerade uppfinningsrik spelmotorik, och kombinerar utforskar-momenten i öppen-värld spel med action-momenten från plattformsspel. Den klaustrofobiska atmosfären gör spelet väldigt fängslande. Ej att förglömma, Samus är en kvinna!

Castlevania

Castlevania Hjälten Simon Belmont är lite som Indiana Jonas, med sin piska, men istället för att kämpa mot nazister, så slåss den berömda vampyrjägaren an sig ett slott fullt med skräckfilmsmonster (inklusive den ökända Greve Drakula). Även om Castlevania är ett av de tidiga Nintendo 8 bits spelen, så visar det på imponerande fokus på atmosfär och små detaljer som musik som verkligen får en att uppleva känslan att vara i Drakulas läskiga slott. Castlevania är en typisk sido-scrollare, men hittills trettio år senare har Castlevania lett till minst 35 nya spel eller framträdande.

Mega Man 2

Om det första Mega Man var gudfadern, kan man lätt se att Mega Man 2 är Gudfadern, del II. En uppföljare som utökar och förbättrar på sin föregångare med förbättrad grafisk design, en uppsjö av nya power-ups, och ett för tiden intiutivt lösenordssystem. Det var mer solitt än sin föregångare, med sex nivåer istälelt för åtta, och med ett stort sortiment av fängslande puzzel. För att inte nämna den mästerligt orkestrerade musiken av den japanska mästaren Takashi Tateishi. Mega man 2 är också aningen lättare än sin mycket svåra föregångare, något som uppskattas av alla fans.

Bubble Bobble

Bubble Bobble En lyckad korsning mellan plattform- och puzzelspel, Bubble Bobble följer Bub och Bobs äventyr — de två drakarna som först syntes i arkad-spelet Bust-a-Move. I bubble booble navigerar de genom hundra nivåer där varje nivå är en ny grotta fylld med söga monster. Bub och Bob fångar fiender i bubblor och sen smäller de bubblorna för att få poäng, och bonusgodisar. Även om man kan spela ensam (single-play) så åtnjuts bubble bobble bäst med en kompis i det suväräna tvåspelar-läget. En del av spelet (hemliga banor och unikt slut) kan man dessutom bara få se om man spelar två.

Super Mario Bros 3

Super Mario Bros 3