Service


Service

Ett gammalt Nintendo 8 bit NES behöver ibland lite extra kärlek. Får du inte igång spelen, blinkar skärmen grått, eller är handkontrollen okänslig? Var inte orolig, med lite billiga delar och en halvtimmes jobb har du själv servat ditt NES med enkla steg för steg instruktioner från oss.

72-pin connector

Den vanligaste delen att slitas ut / smutsas ner på Nintendo 8 bits. Är denna dålig eller smutsig går det inte att starta några spel. Vanligtvis visas det genom att den röda lampan blinkar och skärmen blinkar grått. Förr brukade man blåsa på spelkassetterna, men det leder bara till ytterligare nedsmutsning då fukt i utandningsluften kommer på spelkontakten och sen in i connectorn i basenheten. Byt 72-pins connector och gör rent spelkassetterna så är dit Nintendo 8 bitars som nytt igen
 

Nintendo 8 bit handkontroll-gummi

Utslitna trötta knappar i handkontrollen? Gummimembranen i handkontrollen torkar och slits ut efter många år, och handkontrollen känns trög och svarar inte på knapptryckningar. Tur att det finns nya, och att byta tar bara någon minut - sen har du 1+tals år av spelglädje med en ny fräsch handkontroll igen!
 

Svårstartade spel

Kontaktytorna i spelkassetten blir smutsiga och oxiderar vid kontakt med luft, i synnerhet om man blåst i kassetten för att starta svåra spel. Lösningen är lite hederlig tvätt, lämligt med spelrengöringsvätska. Du behöver också en 3.8mm special bits eller 3.8mm bitsmejsel för att öppna spelkassettens säkerhetsskruvar. Det tar ca 2-3 minuter per spel och man servar lätt en hel spelsamling på en ledig kväll.
 

Sparfiler försvinner?

På de spel som är utrustade med batteribackupat minne, de spel där man kan spara sina spel, ex vis, the Legend of Zelda - sitter det ett knappcellsbatteri som håller i många år. Efter ett tiotal år blir batteriet dåligt och behöver bytas. Detta kräver viss lödkunskap men är annars ganska enkelt att utföra på ca 4-5 minuter. Med ett nytt batteri behöver du inte oroa dig för dina saves på ytterligare minst 10år!